Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

O co se jedná?

3.7.2019

Dotaz

Dobrý den, o výkendu jsem byl na dvoudennim festivalu. Oba dva dny jsem užíval čisté mdma a to na muj vkus dost velké množství , cca 0.4 g každý den rozdělený asi do deseti dávek. Ktomu každý den 300 ml tvrdého a zhruba 15 piv a jednu tabletu extaze a velké množství marihuany. Každý den jsem spal zhruba 3 hodiny ale na dostatek jídla a tekutin jsem si dával pozor. Třetí den (nedele) večer jsem měl už jen 0,05 g mdma a tři piva + spánek asi 5 hodin. Další den jsem byl u lékaře kvůli duvodmému podezření na boreliozu z klištěte ( čekám na výsledky krve ) ale antibiotika (ospamox) jsem přesto dostal hned a hned ráno měl první prášek , druhý prášek v pondělí večer jsem zapil jednim pivem a do pul hodiny usnul. V uterý ráno jsem šel do práce ale už od rána mi bylo neuvěřitelně špatně. Motala se mi hlava , palily a zavíraly se mi oči.A usínal jsem i ve stoje . Po třech hodinách jsem musel odejít a prospal jsem celý den až do večera , jen se najedl a spal dál. Dnes je středa a muj stav je stále stejný jen ospalost je trošku mírnější. Tedy jedná se o dojezd z extáze nebo učinek antibiotik, nebo projevy boreliozy? Ještě bych dodal že jsem každodenni uživatel marihuany a cigaret . Alkohol jen příležitostně , jednou tydně.Mdma užívam opravdu jen jednou za dva - tri mesice jen na akcích.

30952
 

Odpověď

Dobrý den,

obávám se, že jednoznačnou odpověď na Vaši otázku, zdali jsou Vaše tělesné příznaky spojené s dozvuky dvoudenního nadměrného užívání a mixování MDMA, alkoholu, marihuany a nedostatku spánku anebo s možným působením předepsaných antibiotik či boreliózy, jakožto nelékař nemám. Budu-li však uvažovat selským rozumem, dokážu si představit, že vliv mohly hrát všechny rizikové faktory, které popisujete. Již samotné míchání a konzumace většího množství MDMA a alkoholu (společně s nedostatkem spánku) by k potížím mělo stačit, následné braní antibiotik a vliv boreliózy pak mohlo být dalším rizikovým podnikem, které ještě více oslabilo Váš organismus.

Pokud by se situace do chvíle, než k Vám dorazí moje odpověď, výrazně nezlepšila, tak by bylo bezpečnější raději neriskovat, zajít za Vaším praktickým lékařem a problémy s ním probrat.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality