Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Psychické potíže

23.7.2019

Dotaz

Dobrý den chtěl bych se zeptat od 15let do 19 jsem užíval marihuanu denně kvůli tomu že mi hrozně ulehčovala život kvůli otci který je alkoholik a byl nás a taky kvůli bolestem které mám v ruce protože jako dítě jsem si ji zlomil a doposud jí mám špatnou a pořád v 80° tudíž jí nenatahnu ale co mě trápí je že mám pořád hrozné vykivy nálad úzkost deprese ale moje psycholozkat mi napsala jen brintellix že mám špatný serotonin v hlavě ale to to nevyřešilo někde jsem četl že slečna měla stejně příznaky jako já a paní doktorka jí něco předepsala a bylo po problému ale bohužel už nevím jak jse to jmenovalo můžete mi poradit děkuji moc.

30943
 

Odpověď

Dobrý den Miroslave,

rozumím tomu, že hledáte způsob, jakým se zbavit nepříjemných stavů. Přijde mi důležité, že jste v kontaktu s psycholožkou (nejspíš psychiatrička, pokud Vám předepisuje léky). V rámci osobního kontaktu se dá přeci jen věc řešit lépe než přes internet. Navíc co se týče léků, ty je potřeba pečlivě vybrat na míru konkrétnímu člověku a jeho potížím. I kdybychom v této poradě měli lékaře, stejně by nebylo možné takhle na dálku dát doporučit lék, který by vše vyřešil.

Co ale lze zkusit, tak bavit se s psychiatričkou o tom, když Vám léky nevyhovují, někdy je potřeba nějakou dobu počkat, než začnou fungovat anebo naopak zkusit jiný lék. Každému člověku může fungovat něco trochu jiného.

Také bych Vás ráda podpořila v tom zkusit zároveň vyhledat psychoterapeuta. Psychoterapie umí být také velmi účinná pro zlepšení depresí, úzkostí nebo výkyvů nálad. A oproti lékům má i přesah v tom, že může pomoci zpracovat třeba i těžké zkušenosti z minulosti. Ty mohou mít na současný stav také vliv. Kdybyste to chtěl zkusit, můžete kontaktovat v Brně například Terapeutické centrum. Pro inspiraci zasílám ještě text "Jak najít dobrého psychoterapeuta".

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality