Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Zase v tom lítám

22.10.2019

Dotaz

Pervitin a já jdeme ruku v ruce 20let.Tak jako každý kdo fetuje sem si šahla dolů a zase víc nahoru.Pauzy byli,odhodlání a motivace...pak přišlo to kdy sem se stala občasným uživatelem .Prace,normalni zivot.Pred dvěma roky mi ale náhle umřela osoba pro mě blízká...bolest sem tišila perníkem.Už v tom zase pěkně lítám protože nefetovat vydrzim max 2 dny,v práci se zatím držím,všechno se to sere.Já se chci léčit ale nechci nikde v papírech mit napsany že sem fetka.Jde to vůbec?začínám si připadat v pasti..dekuju za odpoved

30912
 

Odpověď

Dobrý den,

děkuji za dotaz a projevenou důvěru. Myslím, že je dobře, že se pro sebe snažíte najít pomoc a zároveň rozumím, že je pro Vás důležité nemít "nálepku" uživatele pervitinu.

Zvládnout trvale omezit nebo úplně přestat brát pervitin zcela bez cizí pomoci, zvláště pokud Vás doprovází už 20 let, nemusí být snadné. Je také běžné, že se po lepším období (kdy se daří braní omezovat či abstinovat) člověk k užívání vlivem různých okolností opět vrací, nemusí to však znamenat, že v tom budete takto lítat už napořád. O těchto návratech neboli relapsech (či lapsech a recidivě) se můžete dočíst v článku ZDE.

Píšete, že byste se chtěla léčit a ptáte se, zda je to možné bez záznamů v dokumentaci. V ČR existuje celá řada možností léčby závislosti a některé lze podstoupit mimo zdravotnická zařízení, což by pro Vás mohlo být fajn právě kvůli udržení "čisté" zdravotní dokumentace. Pokud jste z Brna, doporučuji kontaktovat kolegy z Poradenského centra v Brně, kde Vám mohou pomoct zorientovat se v zařízeních poskytujících léčbu ve Vašem regionu včetně jejich specifik, abyste si mohla vybrat cestu dle svých potřeb. Další jiné kontakty lze také vyhledávat na Mapě pomoci. Věřím, že se odpovídající možnost podaří najít.

Za tým EXTC přeji hodně štěstí ve Vaší cestě k zotavení!

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality