Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Řízení, testy

20.1.2020

Dotaz

Dobrý den, v pondělí jsem byl zastaven dopravní policií. Nic proti, je to jejich práce, ale! Provedená dechová zkouška negativní, pak stěr jazyka na drogy. Test ukázal přítomnost THC a amfetaminu. Přiznal jsem se, že jsem v pátek večer hulil a ne málo, takže metabolity v krvi určitě jsou, ale chemie mi je absolutně cizí, neberu ani paralen. Samozřejmě jsem souhlasil s krevním testem. Takže: ŘP mi nechali, můžu řídit dál? Za jak dlouho přijdou výsledky krevních testů, nebo nějaké rozhodnutí? Děkuji Tom

30862
 

Odpověď

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Je dobře, že jste jel na krev, po třech dnech máte velkou šanci, že nalezené metabolity THC v krvi budou negativní. Co se týče pozitivity stěru na amfetamin, slinné testy mohou vycházet falešně pozitivní. Zvrátit to může právě provedený krevní test.

Pokud Vám nebyl ŘP na místě zadržen, mělo by platit, že můžete dál řídit až do doby, než (v případě, že by testy prokázaly, že jste byl pod vlivem) správní orgán rozhodne o případném postihu (zákaz činnosti, pokuta, body).

Dále se ptáte na to, jak dlouho to bude trvat. Toxikologické testy trvají dle vytíženosti konkrétní laboratoře, maximálně cca 2-3 týdny. Můžete zkusit zavolat přímo do laboratoře (nemocnice), kde Vám testy dělali. Laboratoř pak dává automaticky výsledky orgánu, který test zadal a ten by Vás měl informovat jak o výsledcích, tak následně i tom, zda je proti Vám zahájeno přestupkové řízení nebo jaký bude další postup. Pro více informací k přestupkovému či správnímu řízení a také k možnostem právní obrany se lze obrátit na bezplatnou Právní poradnu A.N.O., která se na tuto problematiku specializuje.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality