Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Křeče a bolesti po užití metamfetaminu

24.1.2020

Dotaz

Zdravím, jsem každodenní uživatel marihuany a občasně užívám tvrdší drogy, poslední dobou je to právě metamfetamin který jak jsem zjistil je nejlehčí sehnat. V době puberty jsem vyzkoušel celkem dost drog (lsd, lysohlávky, extáze atd.) ale trápí mě zkušenost s metamfetaminem. Posledních pár zážitků po užití byli spíše nepříjemné než příjemné a to tak že v době stavu jsem měl bolesti svalů, kloubů a tak celkově celého těla, uplně naposledy co jsem užil metamfetamin jsem dostal takovou bolest na pravé lopatce táhnoucí se přes rameno do celé ruky že to bylo skoro k nevydržen. Samozřejmně že s užíváním metamfetaminu končím minimálně na nějakou delší dobu, ale stejně by mě dost zajímalo jak je možné že po užití mám takové bolesti/křeče? Metamfetamin užívám jen přes víkend, nikdo ostatní z kamarádů ani známých uživatelů takový problém nemají, jsou schopni jet několik dní v kuse a nějakou tu bolest mají až minimálně po 2 dnech, mohli by tyto bolesti mít něco společného s mými problémy se zády? Děkuji za odpověď

30860
 

Odpověď

Dobrý den Martine,

děkujeme za dotaz, kde popisujete svoje zkušenosti s drogami. Je dobře, že jste se rozhodl s užíváním metamfetaminu skončit ve chvíli, kdy jste začal vnímat jeho negativní dopad na Váš organismus.

Metamfetamin zvyšuje výkonnost celého organismu a tím ho i výrazně vyčerpává. Současně dochází k snížené chuti k jídlu a potřebě spánku, takže často žádné nové zdroje nenačerpá. Následný nedostatek minerálů (konkrétně hořčíku) se může projevit například i zmíněnými křečemi. Těžko ovšem soudit, čím může být způsobeno, že Vám k těmto projevům dochází už v průběhu stavu. Může to opravdu souviset s problémy se zády a celkově Vaším zdravotním stavem. Dále může hrát roli vyčerpání z předchozích jízd, například v podobě nedostatku minerálů v těle, či může být příčina úplně jinde. Anebo může jít o kombinaci zmíněných a případně i jiných faktorů. Svůj vliv může mít i činnost, kterou v průběhu stavu provozujete.

Pokud budou bolesti přetrvávat i v době abstinence od metamfetaminu, bude určitě na místě zajít na lékařskou prohlídku.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality