Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, testy

13.2.2020

Dotaz

Dobrý den jdu hned k věci . Před 2dny jsem použil pervitin jednu čáru do nusu za 100kc 3den sem řídil a zastavili policie test na drogy pozitivní byl jsem na krvi vše co bude dal bude se to brát jako Aktivní ? Co mě čeká dekuji

30848
 

Odpověď

Dobrý den,

třetí den od užití pervitinu existuje šance, že bude krevní test na metamfetamin už negativní (v závislosti na vícero faktorech jako např. rychlost metabolismu, síla dané látky, množství, frekvence předešlého užívání) anebo, že budou jeho hodnoty pod touto hladinou. Krevní rozbor je (oproti orientačnímu screeninogvému testu) přesný a jasně stanoví todnoty (ng/ml) metamfetaminu v krvi. Nejedná se však o rozdělení na aktivní a pasivní metabolity, to platí pouze u THC, u pervitinu jde o množství.

Policie je každopádně nyní povinna zadržení řidičského průkazu oznámit obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, v jejímž obvodu k přestupku došlo. Obecní úřad pak zadržený ŘP vrátí anebo zahájí správní řízení. O správním řízení je povinen účastníka informovat a to obvykle ve lhůtě do 30 dnů. Vše však bohužel může trvat i mnohem déle a v takových případech lze doporučit obrátit se přímo na příslušný úřad a informovat se tam. Pokud výsledek testů bude negativní, platí rozbor ten, kdo ho nařídil (PČR nebo OÚ s rozšířenou působností nebo magistrát). Pokud by snad bylo rozhodnuto bez výsledků rozboru krve, vyplatí se urychlené odvolání s žádostí o daný rozbor.

Pokud by rozbor krve vyšel nad limitní hladinou 25 ng/ml, jednalo by se o přestupek a hrozí pokuta, odebrání řidičáku (na půl roku až na rok) a ztráta bodů. Více si můžete přečíst v tomto textu.

V případě jakýchkoliv právních potíží je možné kontaktovat naše kolegy z této anonymní a bezplatné právní poradny a vše s nimi probrat.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality