Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

ŘP, výsledky testů

17.6.2020

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat 6.5.2020 mě zastavila policie a nalízal jsem kokain, ale ten jsem měl 2.5.2020 a jen trošku už to bylo divné že jsem nalízal. Pote jsem šel s policii na krev. Teď jsem asi 3-4 týdny čekal na výsledky ale ty furt nepřišli, dneska mi jenom přišlo zahájení řízení o přestupku, kde píšou že si nechají v Brně udělat znalecký posudek. Kde mi píšou že ten znalecky posudek by měl zjistit množství, jak působí látka na organismus a stanoví dobu kdy byla látka aplikovaná. Otázka tedy zní co to pro mě teď znamená a jestli tím teda mám chápat že v krvi se něco našlo? A jestli tedy je nějaká šance že mi neseberou řidičský průkaz? A jak dlouho trvá vystavení toho posudku ? Moc Vám děkuji za odpověď

30792
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Co se týče doby, úřad má obecně povinnost v řízení rozhodnout do 30 dnů, ale v řízení, kde se např. vypracovává zmíněný znalecký posudek, je tato doba prodloužena o lhůtu, po kterou se posudek vypracovává. Vše se proto bohužel může výrazně prodloužit a to i na několik měsíců. Můžete se tudíž zkusit přímo informovat na daném magistrátu, kde přestupek řeší.

Každopádně je dobře, že jste jel na krevní odběry. Toxikologický rozbor je jako jediný relevantní a spolehlivý. Po takto dlouhé době od užití by již měl být negativní (anebo pod touto hranicí). Jak krev dopadla však nevíme. Při převzetí rozhodnutí o Vašem případu je proto potřeba zkontrolovat, zda bylo opravdu rozhodnuto na základě toxikologického rozboru krve a pod/limitních hodnot v krvi, a ne pouze na základě orientačních testů nebo znaleckého posudku. Může totiž nastat situace, kdy dojde k odběrům, ale neproběhne již jejich následný laboratorní rozbor. V takovém případě je nutné se odvolat.

Pro možnosti právní obrany bych Vám doporučil obrátit se přímo na naše kolegy z bezplatné anonymní drogové Právní poradny (je možné telefonicky nebo emailem), kteří se na tuto problematiku přímo specializují a vše Vám mohou detailněji vysvětlit.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality