Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Opakované užití extáze

10.8.2020

Dotaz

Dobrý den, 8.6.2020 jsem užila extáze první byla v pátek, pak jsem vynechala 2 dny a dala si další, a poslední jsem si dala jenom čtvrtku, a to bylo obden. Neměla jsem dobré pocity a po čtvrtce jsem měla halucinace a padla na mne deprese, a omdlela jsem, a pak další den odjezdy probrečla jsem celý den, pořád deprese. Teďkons to je 2 měsíce, a màm si chuť dát další, i když jsem měla špatné stavy. Tak mám hrozné chtě si to dát znovu. A mohu si jí dát za dva 2měsíce znovu?

30780
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Doba, za kterou by se vše v těle po užití extáze mělo vrátit do normálu, bývá uváděna někdy až 2-3 měsíce. Obecně platí, že čím delší rozestup mezi jednotlivým užitím dodržíte, tím lépe pro Vás, ať už ze zdravotního hlediska nebo nebezpečí vytvoření závislosti na podobných látkách.

Jestli se rozhodnete si extázi opět vzít i přes to, že dle dotazu s tím bylo spojeno mnoho nepříjemných a zdraví nebezpečných zážitků jako zmíněné omdlévání, je na Vás. Určitě je však na místě zvýšená opatrnost a zamyšlení, jestli po předchozí zkušenosti užití této látky opakovat a jak k takové věci přistupovat.

Pokud byste tak nakonec učinila, je určitě na místě být opatrná a pozorovat co se s Vámi děje. Ideálně předejít a minimalizovat negativní dopady například dodržováním zásad bezpečnějšího užití, které si v případě zájmu můžete přečíst zde, nebo na tomto místě v textu zaměřeném obecně na extázi. Zásadní je zejména užít menšího množství látky, nekombinování s dalšími látkami včetně alkoholu, dostatek odpočinku a tekutin, blízkost někoho, kdo dokáže v případě potřeby pomoci. Důležité je mít naplánovaný odpočinek i následující dny po užití a vyhnout se opakované konzumaci během krátkého intervalu.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality