Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin najednou bez dojezdu

30.9.2020

Dotaz

dobrý den, chci se zeptat, pervitín užívám nepravidelně v různých interalech 3 roky (šnupem) první rok byl slabý..jen ve výjměčných případech a ještě v malém množství a nešnupal sem, ale jedl to,ale taky sem měl těžké dojezdy..tj..(cca minulí rok jsem si valil třeba 2-3 měsíce v rozmezí cca každý 1-2 víkend a pak třeba pak třeba až za 2 měsíce apod..různě..jednou i přes týden,asi tak 4dni ,,jak říkám, tak nějak všelijak) a míval jsem téměř pokaždý hrozný dojezdy..výčitky že sem zas něco kvůli tomu podělal apod.., úzkost, strach z lidí, panika dokonce jsem měl jednou takoví strach,že sem raději byl několik hodín sám úplně mimo obec a chodil sem po hrázi ,jak říkám...hrůza) no a tenhle rok beru možná ve stejném rozmezí..tj(opět na začátku roku sem tam,jednou měsičně..pak sem třebas nic dva a pul měsíce neměl a ted ty víkendy,nepravidelně...sem tam po třech,dvou ale někdy i dva víkendy se zadaří)ale mám v plánu zase si dát trochu voraz..všeho s mírou,jak se říká:D.. ale abych neodbočil od hlavního téma..ted žádné dojezdy nemám..prostě pohodička a to možná dokážu víc než loni..(mam na myslí delší jízdu...vloni jeden max dva dni-letos už se mi dvakrát podařilo tři dni v kuse)..ale dojezd žádný..prostě pohoda..a taky jsem téměř nezměnil...o proti lonsku dávkování..tj..klasika čára někdy čára a půl..jednou dvakrát sem dal možná dvě..)takže by mě zajímalo,proč při téměř stejných dávkách, jízdach a intervalech,nemám žádý dojezd??...jo a abych to doplnil ještě,nato jsem zapoměl..někdy si dám pervitin, opilej..dost opilej..:D ..ale pořád to stejný jak v miníl roce..já si většinou dávám v podnapilém stavu..to mě nejvíc láka,ale i střízlivý si někdy ujedu..takže mě napadlo,jestli to není tím,že sem dělší dobu uživatel,nebo možná matrem,fakt nevím a jsem zědav děkuji za každou odpověd..snnad sem vám to dobře popsal..pišu to zrovna povíkendové jízdě,takže možná tam budou nějaký nesrovnalosti,které možná nebudete chápat,tak se zato omlouvám..:D

30770
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz, zároveň se omlouvám za zpoždění odpovědi. Obracíte se na nás s otázkou, jak je možné, že nyní prakticky nezažíváte pervitinové dojezdy, i když užíváte podobně často jako v minulosti.

Je složité odhadovat možné příčiny, napadá mne pouze, že krom změny v čistotě (a menšího množství příměsí) konzumovaného pervitinu, mohou intenzitu dojezdu ovlivňovat i obecné faktory jako je fyzický a psychický stav. Tyto proměnné se mohly během poslední doby změnit, avšak opravdu těžko cokoliv sdělit s větší jistotou.

Závěrem bych Vám chtěl jen krátce napsat, že je fajn, že uvažujete o hranici braní pervitinu a o zvolnění, i přes "dojezdy na pohodu". Přece jen se již jedná o pravidelnější užívání, navíc v kombinaci s alkoholem, který dává organismu o to víc zabrat. Alkohol navíc klasicky funguje jako "uvolňovač zábran" a je tak časté, že k pervitinovým jízdám dochází za jeho přispění. Dohromady to pak může vést k prohloubení chutí na pervitin po užití alkoholu.

S absencí dojezdů jsem se v rámci dlouholeté adiktologické praxe setkal ojediněle a nutno dodat, že se jednalo spíše o nebezpečí pro nenápadné zvyšování dávek a frekvence užívání (a případnou závislost). Chybějící dojezdy mohou znamenat chybějící pomyslnou "brzdu" či signál těla a mysli, aby si člověk dal pauzu.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality