Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nepříjemné stavy po několikadenním užívání extáze

8.10.2020

Dotaz

Zdravým, mám otázku, od minulého pondelka som užíval 4 dní po sebe MDMA(emko) v kristalickej forme. Užíval som ho tak že asi prvé dva dni maximálne 0,3 g za deň ale ďalšie dva dni som ho užíval 1 až 1.2 g za deň. Po poslednom požití, čo som si rozdelil 1g na pol gramu od rána do obeda a pol gramu som si dal okolo 4 poobede. Po tomto poslednom požití mi bolo veľmi zle od žalúdka, a za celý deň som ani nemal puklice iba mi bolo zle. Na ďalší deň som bol jasne že unavený, Zdojazdovany a podobne. Na ďalší deň večer, som nedokázal ani zaspať, pretože som začal mávať nočné mory až také silné že sa mi zdali ako teleportacia v reálnom čase na reálne miesto. Kričal som teda zo sna niekoľko krát. Ale to nebolo jedine. Po čase som začal mávať v akej kolvek chvíli dňa závraty, bolesť hlavy, tlaky v hlave a podobne. Iba včera som sa konečne dokázal poriadne najesť. Dnes som sa cítil už celkom v poriadku, už je to presne týždeň od posledného použitia, chcel som si ísť zacvičiť,tak som išiel ale po asi 20 minútach nie moc ťažkého cvičenia som sa cítil strašne slabý. Je možné že už nikdy sa nebudem cítiť normálne alebo že už nikdy nebudem v poriadku? Aká je odhadovaná regenerácia tela po takomto užívaní emka?

30768
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz a doufáme, že je Vám už v tuto chvíli lépe. Užil jste během několika dnů po sobě opravdu velké množství této látky (obvyklá účinná dávka se pohybuje zhruba v rozmezí 75-120 mg), což se zřejmě podepsalo i na následném dojezdu a vyčerpání organismu, které může být nepříjemné i pouze po jednom takovém dnu. Konzumaci takového množství extáze v tak krátkém čase vnímám jako velmi rizikovou, na hony vzdálenou přístupu harm reduction (snížení rizik). Nicméně pokud je to, co popisujete způsobeno pouze užitím MDMA, mělo by vše postupně odeznívat a Váš stav se zlepšovat. Pokud by se tak snad do chvíle, než k Vám dorazí tato odpověď nestalo, bylo by bezpečnější zajít raději k praktickému lékaři a nechat se prohlédnout.

Co se týče regenerace, tělo každého člověka regeneruje jinak rychle a také závisí i na množství užité látky, které bylo ve vašem případě značné. Doba, kdy by se vše, včetně správného fungování psychiky mělo vrátit do normálu, bývá někdy uváděna i v řádu několika týdnů až měsíců. Proto je důležité dodržovat mezi užíváním co největší rozestupy a dopřát vždy organismu dost času na odpočinek. V případě zájmu si můžete více informací přečíst na našem WEBU.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality