Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Detekce drog

5.11.2020

Dotaz

Hezký večer, s přítelem jsme pravidelní uživatelé pervitinu, poslední dva měsíce každej týden min 2 dny, předtím podle období. Před dvoumi týdny jsme “jeli” od pátku do úterního večera, tenhle víkend jsme si dalí každý celkem jen cca 0,2 v noci z neděle na pondělí, zároveň jsme pravidelnými uživateli trávy, každý den cca gram, naposled ještě dnes. V příštích dnech, max dvou týdnech mě čekají testy z moči či slin, jaká je pravděpodobnost že vyjdou negativní pokud do tý doby ani jedno neužiju? případně kdy nejdříve? a existují nějaké triky jak tuhle detoxikaci urychlit? Rychlost metabolismu je průměrná, pervitin bereme dost čistý, hulili jsme převážne dobré venky. A když to bude test i na halucinogeny, můžou se mi tam ukázat po dvou týdnech i houbičky když jsem jich měla jen cca 5, čerstvých?

30757
 

Odpověď

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Začnu odpovědí na Vaši poslední otázku. Co se týče lysohlávek a drogových testů, k dispozici mám pouze ověřenou informaci o detekci z moči (viz tento odkaz), která specifikuje, že by houbičky mělo jít detekovat přibližně 1 - 3 dny od posledního užití. Použiji-li selský rozum, je možné odhadnout, že by daná látka měla být zjistitelná pomocí případných testů ze slin ještě o něco kratší čas než je tomu u moči.

U pervitinu se udává přibližná doba zjistitelnosti z moči okolo 3 - 5 dnů (u slin opět o něco kratší čas) od posledního užití. Pravděpodobnost čistého testu u této substance by při vyhnutí se další konzumaci proto mohla být vysoká (v závislosti na okolnostech, kdy test proběhne atp.).

Co se týče marihuany. Zde je situace odlišná. Při pravidelném a frekventovaném kouření (venky mohou být také velmi THC potentní) ji lze odhalit až cca 30 dnů od posledního kouření. Faktorů, které mohou hrát roli je navíc mnoho.

Způsob, jak výrazněji urychlit detoxikaci neexistuje. Na internetu lze sice najít mnoho různých přípravků a všemožných postupů, které zaručují oklamání testů (pod heslem „pass drug test"), jejich spolehlivost je však pochybná. Co může mírně napomoci je nastartování metabolismu, např. pomocí pravidelné zvýšené fyzické aktivity, případně také sauna či pití čistících čajů (v rozumném množství).

Vzhledem k tomu, že popisujete také časté užívání vícero psychoaktivních látek (především pervitin je látka s vysokým závislostním potenciálem a mnoha vedlejšími účinky na život a osobnost uživatele) a navíc společně s přítelem, což bývá v rámci našich zkušeností z praxe někdy rizikový faktor (ve vztahu se dva snadněji mohou podpořit v braní "za hranou" a cesta k problémům v této oblasti, ale např. také ke krizi ve vztahu může být rychlá a nenápadná) bych vás chtěl podpořit, abyste na sebe dávali větší pozor a minimálně neopomínali zásady tzv. bezpečnějšího užití.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality