Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Co mě čeká?

21.11.2020

Dotaz

Dobry den chtela bych se zeptat.Mam obrovský prusvih to co me ceka ze strany policie atd uz vim nic pekneho ale ja mam jeste dalsi problem.Pred par dny me v noci v nouzovem stavu jeste k tomu kontrolovala PČR a dala i test na drogy.Byl pozitivni a tak me vzali na krev do nemocnice.Vysledky neznam ale vim kolik jsem uzila tak vim co cekat.Jde mi o to ze v tu dobu jsem jiz 9mesic v prac.neschoonosti.Lecim se s psychyckeho vycerpani a pretizeni jak v prac. tak i osobnim zivote.Vychazky samozrejme mam ale tohle se stalo ve 2h v noci.Ted to dulezite.Potrebuju zjistit zda se o poruseni lecebneho rezimu vubec nekdo dozvi policii jsem to nezdelila jen ze uzivam leky a zda kdyz se to dozvi zamestnavatel bude vedet ze v tom hrali roli drogy.Moc jsem si tim pohnojila zivot a jsem pripravena nest nasledky ale bojim se ze dostanu paragarf jeste v zamestnani a nebudu mit ani narok na podporu ze mi vezmou nemocenskou a ja skoncim na ulici.Prosom poradte...dekuji

30752
 

Odpověď

Dobrý den,

popisujete složitou situaci spojenou s testy na drogy a s porušením zákazu vycházení v rámci nouzového stavu. Současně se obáváte možných důsledků a potřebovala byste zjistit, jestli se v práci dozví, že v tom hráli roli drogy.

Vaši situaci jsme konzultovali s kolegy z právní poradny A.N.O.. Podle nich by se údaje o přestupku neměly dostat k Vašemu zaměstnavateli. Systémy policie a dávek (podpora, nemocenská) propojené nejsou. Policie s Vámi bude řešit postih podle toho, jak vyjde rozbor krve a také za porušení zákazu vycházení, ale tyto informace by neměla nikam dál předávat. Psala jste i o dalších problémech, které Vám zkomplikovaly život. Pokud byste potřebovala více informací, které souvisí s právním poradenstvím, můžete ještě přímo oslovit výše zmíněnou Právní poradnu (můžete jim zavolat na telefon 736 760 701 anebo napsat email na: ppano@asociace.org).

Za naši poradnu bych Vás chtěl závěrem podpořit, abyste pro sebe nyní zkusila hledat co možná nejvíc podpory. Vzhledem k pozitivnímu drogovému testu a psychickému i fyzickému vyčerpání, by nyní mohl dávat smysl např. vstup do terapie. V případě jakýchkoliv komplikací (jako je případná ztráta nemocenské či podpory a následná hrozící ztráta bydlení apod.) by mohlo jít o navázání spolupráce se sociální službou, která se zaměřuje na poradenství a doprovody, jako je tato (jen pro příklad, nevím z jakého jste města či okresu, takže Vás nemohu lépe nasměrovat). Každopádně napříč ČR existují podobné služby, které by Vám mohli pomoci s řešením komplikované situace i nyní.

Držíme palce! Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality