Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nepříjemné stavy po extázi

3.2.2021

Dotaz

Zdravím, v štvrtok 28.1.2021 som večer a počas celej noci užil 3,5 tablety extázy. Medzi tým som taktiež fajčil marihuanu. V sobotu 30.1.2021 som užil ďalšie 2,5-3 tablety extázy a taktiež som do toho fajčil marihuanu. V nedeľu ráno sa mi strašne začala točiť hlava a prechádzali mi cez hlavu niečo ako elektrické šoky/impulzy. Neskôr som aj zvracal, to už je za mnou, no točenie hlavuly a tie "impulzy" pokračujú ďalej. Ďakujem vopred za radu.

30737
 

Odpověď

Dobrý den,

popisujete nepříjemné stavy, jako je zvracení, točení hlavy a impulzy, které přecházejí přes hlavu. Zmíněné reakce organismu mohou souviset s nadměrným užitím extáze v kombinaci s marihuanou v takto krátkém časovém úseku a intenzitě. Takový způsob užití je z pohledu harm reduction totiž velmi rizikový.

Bohužel však takto na dálku a bez lékařského vyšetření nedokážeme s jistotou určit příčinu problémů ani to, jak se bude situace nadále vyvíjet. Může se jednat o signál těla, že jste to s množstvím extáze přehnal, stejně jako se mohly přidat ještě další okolnosti, jako je únava, nedostatek spánku a regenerace po pátečním užití či jiné oslabení organismu. Nyní by bylo dobré si dopřát dostatek času na odpočinek po fyzické i psychické stránce, s dostatkem spánku, pitným režimem, zdravou stravou a doplněním minerálů a vitamínů.

Pokud by tyto stavy neodeznívaly nebo se zhoršovaly, bylo by na místě se nechat zkontrolovat u praktického lékaře, který Vás může nasměrovat na další vyšetření ke specialistům, pokud by to bylo potřeba. Zároveň by bylo užitečné si nyní dát od extáze pauzu. Doporučená doba mezi užitím extáze je 2-3 měsíce, aby se tělo stihlo vrátit do normálu. Ze zdravotního hlediska platí, že čím delší rozestup mezi jednotlivými užitími dodržíte, tím lépe.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality