Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testování čistoty substance

22.3.2021

Dotaz

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli ještě existuje služba kde je možné si nechat otestovat psychadelickou substanci na její čistotu? Děkuji a přeji pěkné dny. M.

30720
 

Odpověď

Dobrý den,

možností se tu nabízí více, záleží na Vaší preferenci a finančních možnostech. Jednou z nich mohou být orientační kvalitativní testy, které lze provádět v domácím prostředí. Pomohou Vám zjistit přítomnost určitých předem daných látek, nikoli však jejich množství a celkové složení testovaného vzorku. Výsledek těchto testů tedy přinese pouze omezené informace o testovaném vzorku a vždy je potřeba počítat s rizikem různě nebezpečných příměsí. Některé testy jsou již semi-kvantitativní, což znamená, že dokážou odstupňovat poměr obsahu látky v testovaném vzorku (například testy na čistotu MDMA, kokainu, heroinu). Podle Vašeho zájmu si lze tedy vybrat set na zjištění konkrétní substance.

Další možností je laboratorní rozbor, kdy lze oslovit konkrétní toxikologické zařízení a individuálně se s nimi domluvit na rozboru vzorku. Jedná se o dražší variantu v řádu tisíců korun.

Pokud by Vás zajímalo více, můžete si přečíst článek na téma testování substancí ZDE. Bohužel v současné době není možné provozovat službu přímo určenou pro testování drog jako tomu je v některých evropských zemích (nebo i dříve v ČR), ačkoli odborníky jsou tyto aktivity považovány za velmi důležité z hlediska snižování rizik při užívání drog. I my se dlouhodobě zasazujeme o to, aby se to do budoucna změnilo.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality