Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin a hubnutí

28.3.2021

Dotaz

Dobrý den. S partnerkou si 1za měsíc o víkendu pátek sobota dáme pervitin určitě ne velké dávky v sobotu večer už spíme. Partnerka poslední 2mesice začala hubnout cca z 51kg na 46kg. Je mi jasné že je to tím. Poprosil bych o radu jak ji dostat opět do normálu jak dlouho to může trvat popř. jak změnit jídelníček aby se srovnala co nejdriv. A jak dlouho při vysazení trvá dostat se do normálu Děkuji za odpověď Jirka

30714
 

Odpověď

Dobrý den Jirko,

je fajn, že se vám s partnerkou dařilo držet si při užívání pervitinu odstup aspoň měsíc a hlavně se chystáte pervitin vysadit. Nicméně píšete, že partnerka hubne a chápu, že řešíte, aby se jí váha vrátila do normálu.

Pervitin často stojí za hubnutím. Jednak je tělo po jeho užití nabuzené a vydá spoustu energie a jednak potlačuje chuť k jídlu. Zároveň užívání 1x měsíčně není zas tak časté, takže by nemuselo mít až tak velký vliv na ztrátu váhy. Roli může hrát i celkový životní styl - jak pravidelně partnerka jí, zda se jedná o výživné jídlo (zda obsahuje dostatek živin a je vyvážené), zda má kvalitní spánek, zásadní bývá také stres. Záleží i na tom, jak to má partnerka nastavné, zda se snažila hubnout, případně si udržet nízkou váhu nebo to spíš neřešila.

S tím bude také souviset odpověď na otázku, za jak dlouho po vysazení trvá dostat se do normálu. Tedy za předpokladu, že jste o tom s partnerkou mluvili a chce se také na svou původní váhu vrátit. Dá se tomu dost pomoct právě dodržováním zásad zdravého životního stylu, hlídat příjem živin, případně se dají užívat i nějaké doplňky stravy (běžné vitamíny a minerály). Každý to má ovšem s fungováním těla a přibíráním váhy jinak, takže těžko říct přesně, jak dlouho to bude trvat partnerce. Klidně se může také poradit třeba se svým lékařem nebo s výživovým poradcem, pokud by se jí samotné nedařilo váhu nabírat zpět. Pokud by hubnutí pokračovalo ještě víc a měl byste o partnerku do budoucna v tomhle směru obavy, můžete ještě oslovit např. tuto organizaci.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality