Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Odlišný nástřel do žíly

11.4.2021

Dotaz

Dobry den. Chci se zeptat jestli je mozne abych v jedne zile nastrel necitila ale v jinych ano? Napriklad Kamaradka s pritelem si nedavno davali oba stejnou davku kamarad si dal a rozdejchaval to rikal ze super nastrel ale jeho pritelkyne necitila vubec nic? Dava si uz hodne dlouho do stejneho mista je mozne ze to jen v te zile neciti?

30704
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. To, že může jedna žíla fungovat lépe než druhá je možné. U injekčních uživatelů jde o poměrně častý jev. Žilní systém může být  vlivem vpichů poškozen a žíly a chlopně poté nefungují tak, jak by měly. Obecně se při dlouhodobém braní doporučuje střídat místa vpichu, používání čistých jehel vždy pouze jednou a případně alternativní aplikace, jako je třeba kouření, šňupání, rektální aplikace atd. Která místa na těle jsou pro aplikaci vhodná a další informace najdete na této mapě žil. Nevím, jestli jste v kontaktu s některým z terénních programů nebo K-center. V těchto službách je možné, kromě získání sterilního materiálu zdarma, konzultovat otázky ohledně žil přímo s odbornými pracovníky. Pro vyhledání takové služby, můžete v případě zájmu využít mapu pomoci.

Kromě stavu žil, samotného provedení nástřelu a rozdělení dávky, může hrát roli také subjektivní vnímání nástřelu, tolerance na danou látku, aktuální zdravotní a psychický stav, uplynutá doba od posledního užití apod. Tyto a jiné faktory se také mohly teoreticky podílet na odlišném stavu u kamarádky a jejího přítele.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality