Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Jak přestat s pervitinem

29.4.2021

Dotaz

Dvacet let už beru pervitin nitrožilně ,už toho mám dost chci prestat skousela jsem to,ale víc než týden jsem to nevydržela ,když jsi aplykuju tak jsem vykroucena neví proč ,prosím poraďte mi jak přestat a proč jsem tak vykroucena, .

30695
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz. Je dobře, že jste se rozhodla přestat s pervitinem. Samotné rozhodnutí a chuť něco změnit je často prvním krokem k tomu, aby se to povedlo. Cesty z pervitinu mohou být různé, alespoň základní představu o možných variantách můžete najít v tomto a v tomto čísle Dekontaminace.

Pokud se Vám nedaří přestat svépomocí, nabízí se možnost využít odbornou pomoc. Ať v ambulantní podobě, což znamená někam pravidelně docházet, nebo v pobytové podobě, tedy v krátkodobé či dlouhodobé léčbě v nějakém zařízení, jako jsou psychiatrické nemocnice nebo komunity. Ve vašem městě se můžete přijít poradit do K-centra nebo do poradny Advaita, kde nabízí i léčebný program. Spolu s pracovníky můžete zmapovat, jaký typ léčby by Vám vyhovoval a domluvit se na jejím zahájení. Pokud se rozhodnete pro pobytovou léčbu, mohou Vám pomoci s nástupem do ní.

Vykroucenost je po pervitinu poměrně běžná, může být dána jak samotným pervitinem, který působí na zatínání svalů i pohyby, nekvalitním varem, různými příměsemi nebo taktéž individuální citlivostí nervové soustavy, délkou braní apod. Vykroucenosti se lze zbavit jen úplným vysazením pervitinu. U někoho může i po vysazení nějakou dobu přetrvávat než postupně odezní.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality