Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

LSD a Clexane

18.11.2021

Dotaz

Dobrý den, momentálně mám natažené vazy v nártu, v důsledku čehož nosím nechodící ortézu na 14 dní a denně si píchám injekce Clexane do břicha jako prevenci proti embolii. Pochopila jsem, že alkohol je kontraindikací, ale zajímalo by mě, zda je za těchto okolností bezpečné si občas dát LSD. Bojím se na to zeptat svých ošetřujících lékařů, neb mám brát některá psychofarmaka (olanzapin, citalopram), která mi nedělají dobře (tudíž je neberu - a ne, nejsem nebezpečná, netrpím bipolární poruchou ani schizofrenií, olanzapin mám předepsaný kvůli výrazné emoční nestabilitě), a mám již za sebou nedobrovolnou hospitalizaci, takže se obávám opakování tohoto scénáře. Předek děkuji za případnou odpověď.

30640
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz a oceňujeme, že zvažujete možná rizika. Ohledně možné rizikovosti kombinace Clexanu a LSD se mi bohužel nepodařilo dohledat žádné informace a nemůžu tudíž usuzovat, zda je to bezpečné. Obecně platí to, že bezpečnější je psychoaktivní látky a léky nekombinovat, jednak kvůli možným těžko předvídatelným účinkům, ale také kvůli dodržení klidu a odpočinku v rámci léčby.

Chápu Vaše obavy ohledně zeptání se lékařů, protože by na takový dotaz skoro jistě reagovali negativně, zvláště pokud máte v současnosti užívat psychofarmaka. I když píšete, že Vám tyto léky nedělají dobře a tudíž je neberete a nedojde k možné kombinaci s LSD, vnímám jako možné nebezpečí užívání takových látek v případě, že trpíte emoční nestabilitou nebo jakoukoli jinou psychickou obtíží. Více informací o LSD se můžete dočíst např. na našich stránkách.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality