Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Jak dlouho se dá ujíždět na perníku?

23.1.2016

Dotaz

Zdravim,mam dotaz ohledne perniku. Jak dlouho se da na nem "ujizdet"? Myslim tim uplne neco jinyho nez normalni tah,spis kolik dni ho telo zvladne prijimat? Davam si cca po ctvrtkach,v noci spim a dalsi den zase. NEJSEM fetak ..... ted jsem to zkusila po cca.pul roce ... Napadlo me se zeptat se protozectakovy dotaz jsem jeste nenasla. Zaroven ze chci zeptat na to,co je pravdy na tom,ze pokud si clovek jednou da, nikdy to neni naposled? Ps.doplnuji svuj vek,protoze odpoved chci primo pro moji osobu. 19let,160kg

33004
 

Odpověď

Dobrý den,

předem bych ráda ocenila Vaši snahu získat si potřebné informace ohledně užívání pervitinu. Odpovědět takhle konkrétně je ale vždy těžké, ne-li nemožné. Každý organismus totiž reaguje na různé látky jinak a každý také jiným způsobem odolává nejrůznější zátěži. Každodenní užívání bývá obecně riskantnější vzhledem k tomu, že je tělo vystaveno pravidelnému účinku pervitinu a nemá tím pádem čas na potřebnou regeneraci. Spánek je samozřejmě důležitý, ale ne všespásný. To se týká jak rizika vzniku psychických potíží (deprese, úzkosti, toxické psychózy), tak i pravděpodobnosti, že se dříve objeví známky tělesného chátrání (výrazné hubnutí, problémy s pletí, se zuby apod.). Za zmínku stojí také možnost vzniku závislosti, kterou si člověk v začátcích málokdy připouští.

Tvrzení, že nikdo si nedá jen jednou je sice rozšířené, jednoznačně ho však potvrdit nemohu. V některých případech může být první zkušenost s jakoukoliv drogou natolik nepříjemná, že už ji člověk nechce opakovat. Pokud je však zážitek spojen s výrazně příjemnými pocity, je zde určitá pravděpodobnost, že bude přicházet opakovaná touha vyzkoušet ji znovu. Potom může hrát roli znalost všech rizik s užíváním spojených (v případě pervitinu zde), na základě které se člověk rozhodne, zda opravdu stojí za to, aby je podstupoval.

S pozdravem EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality